807 citiri

Ioana Olivia Voicu

Avocat – Cabinet de avocat – Ploiești – Baroul Prahova
Partener – Voicu Legal Partners / Legal Biz Consulting, Ploiești
Partener – PDConsult – Personal Data Consultant, Ploiești

Ioana Voicu și-a început cariera de avocat in anul 2004 de când este și membră a Baroului Prahova. După finalizarea perioadei de stagiu, concomitent cu activitatea profesională, și-a desăvârșit studiile printr-un Masterat în Dreptul Afacerilor, pe care l-a absolvit în 2005 cu rezultate excepționale.

2005 este anul în care a pus bazele Cabinetului de avocat „Ioana Voicu” iar în următorii ani a colaborat cu diferite societăți de avocatură din București, unde și-a completat cunoștințele teoretice și practice, fiind implicată în diferite proiecte din domeniul comercial/societar, regimul juridic al asociaților/acționarilor potrivit Legii nr. 31/1990 – Legea societăților, proiecte de fuziune, majorări de capital, dreptul muncii, inclusiv insolventa si recuperarea de creanțe dar și din tehnologia informației.

Ioana Voicu are o experiență bogată în litigiile din domeniile de drept comercial, dreptul muncii, civil și administrativ.

Experiența sa include reprezentarea cu succes a părților implicate în procedura insolventei dar și a asistării juridice a diferitelor societăți din faza de lichidare. A reprezentat și asistat asociații/acționarii străini în litigiile cu partenerii locali.

Dezvoltarea sa profesională a fost facilitată și de participarea la numeroase conferințe si seminarii de drept, în materie comercială, civilă și de drept comunitar.

Echipa PDConsult din care face parte din 2017, cuprinde specialiști din domeniul juridic (avocații – Legal Biz Consulting) și IT (Incorom) care acordă consultanța specializată – externalizată și soluții tehnice pentru alinierea la prevederile noului Regulament (UE) 2016/679 pentru evitarea sancțiunilor cuprinse în Regulament.

PDConsult a organizat în data de 29.03.2018 la Ploiești – Conferința – Alinierea companiilor la noul regulament general privind protecția datelor personale – General Data Protection (GDPR) – (UE) 2016/679.

Reviste de profil
Revista Profesiilor Liberale – Legal Magazin – Nr. 8  Avocații marilor orașe,  Aprilie  2016, Clauza de neconcurență. Clauza Specifică la Contractul Individual de Muncă

Domenii de expertiză
Dreptul muncii, drept societar, data protection, tehnologia informației, insolvență, litigii/arbitraj

Contact
Tel: +40722464148
e-mail: ioana.voicu@vlp-consulting.ro, office@pdconsult.ro

Pe lângă limba română, profesează în limba engleză și franceză.